Vragen? bel ons op 070 737 03 78

Helder stappenplan voor werving & selectie

Op zoek naar nieuwe vaste medewerkers met aantoonbare technische talenten? Naar gemotiveerde mensen die passen in het team en de organisatie? Bployed® stelt de ideale kandidaten aan je voor. Op basis van een helder stappenplan.

Stap 1 – Intake – Wie zoek je?

In een persoonlijk gesprek leggen we vast wie je zoekt. Om welke competenties vraagt de functie? Om welke persoonlijke eigenschappen vragen het team en de organisatie? We willen alles weten. Met behulp van onze zelf ontwikkelde Matchtool maken we een grondige analyse en een profielschets.

Stap 2 – Werven – Waar en hoe zoeken we?

Met de doelgroep als uitgangspunt, bewandelt Bployed® alle relevante zoekpaden. Eerst kijken we in onze eigen database en netwerken. Ook screenen we alle jobsites die in techniek gespecialiseerd zijn. We schrijven een adequate en wervende vacaturetekst en zetten die op onze eigen site en externe vacaturesites. We zijn goed thuis in de social media. Die schakelen we actief in ter ondersteuning. We maken solide afspraken over het gebruik van organisatienamen en waken over werkgeversreputaties. We doen ons werk effectief en discreet.

Stap 3 – Selecteren – Wie heeft de beste papieren?

In het selectieproces gaan we zorgvuldig te werk. We houden telefonische interviews, analyseren cv’s, kijken scherp naar motivatoren en checken referenties. Ons selectieproces kent de volgende fasen:

 

 • Fase 1:
  Voorselectie op basis van cv’s, motivatie, referenties en telefonische interviews. Nadruk ligt op ‘harde criteria’ als kennis, vaardigheden, opleiding en ervaring.

 • Fase 2:
  Vervolggesprekken (telefonisch of face-to-face), waarin we dieper ingaan op persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en eigenschappen. Afhankelijk van de opdrachtgever en opdracht kan in deze fase gekeken worden naar het internetprofiel van een kandidaat en gevraagd worden naar een verklaring omtrent gedrag of een integriteitsverklaring. Screening gebeurt altijd met medeweten en goedkeuring van de kandidaat! Alleen als de kandidaat werkelijk past bij het team, de organisatie en de doelstellingen, gaan we naar fase 3, de match.

 • Fase 3:
  De kandidaat wordt voorgesteld, er worden sollicitatiegesprekken gevoerd. Desgewenst kunnen in dit stadium ook test- en assessmenttrajecten worden ingezet. Bployed® kan dat allemaal voor je organiseren en begeleiden. Uitkomst van deze fase: de perfecte match. De formaliteiten kunnen worden afgehandeld.

Voordelen

 • Direct toegang tot relevante netwerken
 • Aantoonbare ervaring met nieuwe media en social media
 • Transparante stappen en tussentijdse voortgangsrapportage
 • Opdrachtgever heeft nergens omkijken naar
 • NO CURE, NO PAY!

Vacatures
inVertrouwelijk
Wij zijn op zoek naar een projectmanager met een afgeronde technische  hbo / wo opleiding! Als projectmanager geef je functioneel leiding aan multidisciplinaire project teams (R&D engineers, Productie engineers, Strategic Buyers, Quality engineers).
Bekijk vacature
inVertrouwelijk
Wij zijn op zoek naar een System Engineer Machinebouw! Heb een afgeronde technische opleiding op hbo/wo niveau richting bijvoorbeeld werktuigbouwkunde of mechatronica? Ben je communicatief vaardig en hebt enkele jaren ervaring als bijvoorbeeld projectmanager of project engineer in de machinebouw? Dan komen we graag met je in contact!
Bekijk vacature
inAlkmaar
Wij zijn op zoek naar een proactieve Accountmanager die affiniteit heeft met, en kennis heeft van techniek en/of procesoptimalisatie (Technische Bedrijfskunde, LEAN of QRM).
Bekijk vacature
inDordrecht
Als procesmatig development engineer zet je de productieprocessen van de toekomstige producten neer. Dit in nauwe samenwerking met de product ontwerpers en de rest van het multidisciplinaire projectteam. 
Bekijk vacature
inHoofddorp
Bployed is op zoek naar een Werkvoorbereider voor een mooie organisatie gespecialiseerd in machines die wereldwijd aan klanten wordt geleverd! Ben jij deze ervaren, proactieve Werkvoorbereider? Ben jij graag bezig met plannen, organiseren en optimaliseren van werkmethoden? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Bekijk vacature
inRotterdam en Omgeving
Is Project Management jou Passie?! Je hebt ervaring in een R&D omgeving en serie matige productie? Dan heb ik de ultieme positie voor jou beschikbaar. Lees snel verder! Of bel en mail je cv: 06-20783358 of irisredegeld@bployed.nl! 
Bekijk vacature
Jouw ideeën over de richting die je ambieert, geven voor ons de doorslag

Bij Bployed vragen we je het hemd van het lijf en bespreken we je wensen en ambities, voordat we je in zetten op een project of voorstellen aan een opdrachtgever. Het gaat hierbij niet alleen om je werkverleden, maar ook om jou als mens. Deze twee zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met als bijkomend voordeel dat we zo zeker weten dat er een goede klik zal zijn tussen jou én de uitdaging bij onze opdrachtgever.

Bekijk onze vacatures

Voor techniek gedreven organisaties

Talentvolle technische medewerkers. Ze zijn er wel, maar waar? Hoe vindt u ze en hoe spreekt u ze aan? Bployed® is specialist in het detacheren van technisch professionals. Maar ook voor werving en selectie / executive search voor vaste functies. We stellen mensen en hun persoonlijke kwaliteiten centraal. We analyseren de kennis- en capaciteitsbehoeften van onze opdrachtgevers en rusten niet vóór we de ultieme match hebben gerealiseerd. Professioneel, adequaat en discreet.

Opdrachtgevers

Wil jij ook vacatures ontvangen in jouw branche?
Maak een Job Search Agent en ontvang nieuwe vacatures per e-mail.
Onze diensten
01 Detacheren

Techniek is een breed begrip. Het aantal specialismen is eindeloos en veranderingen rijgen zich aaneen. Het is haast ondoenlijk om altijd de juiste technische expertise en capaciteit in huis te hebben. Dáár is detacheren voor uitgevonden.

Detacheren

02 Deta-vast

Wie streeft naar een voorsprong in techniek, weet dat de instroom van technisch talent cruciaal is. Maar direct besluiten tot een vast dienstverband is een hele stap. Er is een goed alternatief. Je kunt technisch personeel op een veilige manier laten instromen door middel van een ‘deta-vast’ overeenkomst op maat.

Deta-vast

03 Werving en selectie

Op zoek naar nieuwe vaste medewerkers met aantoonbare technische talenten? Naar gemotiveerde mensen die passen in het team en de organisatie? Bployed® stelt de ideale kandidaten aan je voor. Op basis van een helder stappenplan.

Werving en selectie

04 Trainee traject

Ervaring en nieuw elan. De beste mix voor continuïteit en vernieuwing in techniek. Je hebt ‘jonge honden’ nodig voor nieuwe ideeën en gelouterde ‘waakhonden’ om die te stroomlijnen en uit te voeren. De instroom van talentvolle starters vraagt maximale aandacht en een serieuze investering. Jonge talenten als ongeleide projectielen hun gang laten gaan, levert niemand iets op.

Trainee traject

Mike Wolken
Ondanks mijn sterke voorkeur om naar een andere stad te verhuizen heeft Iris van Bployed® mij overgehaald om bij Thyssen Krupp te solliciteren. Lees meer
Coen van Dam
Bployed® heeft mij geïntroduceerd bij Metaglas, ze doorzagen precies de raakvlakken en behoeften die Metaglas en ik hadden waardoor bij het eerste gesprek al meteen een klik was. Lees meer
Arnoud Goudriaan
De persoonlijke, direct, flexibele en snelle begeleiding is een echte extra waarde die ik niet veel gezien heb bij recruiters! Lees meer
Hessel Postma
Via Iris van Bployed® een passende job gevonden bij Thyssen Krupp Stairlifts. Ze weet wat ze zoekt in iemand en weet inhoudelijk erg goed wat er voor de betreffende functie gevraagd wordt. Lees meer
Jasper Ruiter
Iris van Bployed® heeft mij benaderd n.a.v. een mooie vacature die ze gekregen had. Na een prettig telefoongesprek is het allemaal heel snel gegaan. Daarbij heb ik het contact en het snelle schakelen van Iris als heel prettig ervaren. Lees meer
Gert-Jan Mulder
Iris heeft mij op een fijne en professionele wijze begeleid naar een mooie nieuwe baan. Ze stond altijd voor mij klaar met goede raad en adviezen, daarnaast was ze zeer betrokken. Lees meer