Helder stappenplan voor werving & selectie
Op zoek naar nieuwe vaste medewerkers met aantoonbare technische talenten? Naar gemotiveerde mensen die passen in het team en de organisatie? Bployed® stelt de ideale kandidaten aan je voor. Op basis van een helder stappenplan.

Stap 1 – Intake – Wie zoek je?

In een persoonlijk gesprek leggen we vast wie je zoekt. Om welke competenties vraagt de functie? Om welke persoonlijke eigenschappen vragen het team en de organisatie? We willen alles weten. Met behulp van onze zelf ontwikkelde Matchtool maken we een grondige analyse en een profielschets.

Stap 2 – Werven – Waar en hoe zoeken we?

Met de doelgroep als uitgangspunt, bewandelt Bployed® alle relevante zoekpaden. Eerst kijken we in onze eigen database en netwerken. Ook screenen we alle jobsites die in techniek gespecialiseerd zijn. We schrijven een adequate en wervende vacaturetekst en zetten die op onze eigen site en externe vacaturesites. We zijn goed thuis in de social media. Die schakelen we actief in ter ondersteuning. We maken solide afspraken over het gebruik van organisatienamen en waken over werkgeversreputaties. We doen ons werk effectief en discreet.

Stap 3 – Selecteren – Wie heeft de beste papieren?

In het selectieproces gaan we zorgvuldig te werk. We houden telefonische interviews, analyseren cv’s, kijken scherp naar motivatoren en checken referenties. Ons selectieproces kent de volgende fasen:

Fase 1

Voorselectie op basis van cv’s, motivatie, referenties en telefonische interviews. Nadruk ligt op ‘harde criteria’ als kennis, vaardigheden, opleiding en ervaring.

Fase 2

Vervolggesprekken (telefonisch of face-to-face), waarin we dieper ingaan op persoonlijke drijfveren, kwaliteiten en eigenschappen. Afhankelijk van de opdrachtgever en opdracht kan in deze fase gekeken worden naar het internetprofiel van een kandidaat en gevraagd worden naar een verklaring omtrent gedrag of een integriteitsverklaring. Screening gebeurt altijd met medeweten en goedkeuring van de kandidaat! Alleen als de kandidaat werkelijk past bij het team, de organisatie en de doelstellingen, gaan we naar fase 3, de match.

Fase 3

De kandidaat wordt voorgesteld, er worden sollicitatiegesprekken gevoerd. Desgewenst kunnen in dit stadium ook test- en assessmenttrajecten worden ingezet. Bployed® kan dat allemaal voor je organiseren en begeleiden. Uitkomst van deze fase: de perfecte match. De formaliteiten kunnen worden afgehandeld.

Voordelen

  • Direct toegang tot relevante netwerken
  • Aantoonbare ervaring met nieuwe media en social media
  • Transparante stappen en tussentijdse voortgangsrapportage
  • Opdrachtgever heeft nergens omkijken naar
  • NO CURE, NO PAY!